Tilbake på Lillehammer etter påske og Oslo- utflukt

Etter en måned i storbyen er jeg og Rex omsider godt på plass i Lillehammer etter en flott påske til fjells.

Rex var på hytta med pappa fra lørdag 4. til i dag, mens jeg bare var på hytta fra mandag til fredag (jobb og skole som forpliktet). Føret og vær var særdeles varierende, men det var uansett godt å komme til fjells.

Tirsdag fikk vi besøk av naboen hjemmefra som var på hytte til hyttetur i trollheimen Dette medførte at pappa dro tidlig av sted med Tjappo, mens jeg, Rex og Kristoffer var igjen på hytta for litt senere frokost og litt snowboardtrening. Kristoffer hadde sine første turer med brettet ned skavlen bak hytta og han hadde en bra utvikling spør du meg. Holdt balansen ganske så bra og kjørte rett ned med en gang, svingene var det eneste som var litt trøblete. Etter litt snowboardhjelp dro jeg ut på en liten skitur med Rex og vi møtte naboen på veien hjemover. Pappa hadde da akkurat godt fra dem, men de fikk nå følge med meg og Rex de siste par 100 metrene. Etter lunsjpause med kake (både gul og delfia), brødskiver og te tilbød pappa å bli med nabo & følget ett stykke på veien slik at de kunne få hjelp til slitne muskler av villige hunder. En god arbeidsdag på Rex og Tjappo.

Natt til onsdag var det veldig mildt og vi våknet til en bløtt og tråkig føre og bestemte derfor å utsette dagens tur litt, men etter en lang dag inne fant vi ut at vi skulle trosse vær og føre og bevege oss ut. Vi fikk etterhvert sludd og litt kjøligere temperaturer og med det ett litt bedre føre. Hundene jobbet godt og Kristoffer fikk gått på ski for første gang siden militæret, og det med hund. Man kan si gutten fikk testet balansen sin:P

Torsdag var siste dagen til meg og Kristoffer på hytta og denne dagen dro vi ut ganske tidlig. Det hadde vært mildt nok en natt og solen stekte så føret var mildt sagt slapsete. Hundene gikk igjennom flere steder og Rex, som har en egen forkjærlighet for å gå der det er mest snø, lærte seg etterhvert at det var ganske klokt å høre på mine råd om å gå i sporet der snøen holdt litt bedre. Det ble en flott dag ute, tross litt arbeidsomme snøforhold, og vel tilbake på hytta fikk vi besøk av onkel Johan og tante Tordis før også Bjarne og sønn kom på besøk. Bjarne er jaktprøvedommer og kan med det godkjenne for apportbevis. Pappa ville høre med Bjarne hvordan en slik prøve foregikk og før vi visste ordet av det hadde Tjappo gjort en så bra apportjobb at Bjarne ga ut beviset der og da. Hurra for Tjappo og gratulerer til pappa for godt utført arbeid. Nå er de klare for neste års prøvesesong:)

Jeg og Kristoffer dro som sagt hjem på fredag og fikk dermed unnagjort en del rydding og litt skole før Rex kom i dag. En lang vinter med snørulling og fri utfoldelse har gitt en møkkete og illeluktende hund, derfor var det på tide å få unna litt vårvask på Rex i dag. Først ble han børstet og deretter badet, målet er å få klippet han i morgen og så er han klar for sommeren:)

Bilder fra påsken kommer i bildegalleriet i løpet av uken, og bilder fra prosjekt «Børst og bad» får dere her:

før bad

Før børst og bad

etter børsting

Etter børsting

Rex sin mening om saken

Rex sin mening om behandlingen…

Ulykkelig og våt setter

Ulykkelig og våt setter i dusjen

Riste seg

Viktig å riste av seg det ekle vannet!

nyvasket

Badingen resulterte i en flott oppstilling, bare å lære han å gjøre dette på kommando…

Tørketid

Etter litt risting og tulling ute krøp Rex opp i stolen sin og ble pakket inn i håndkle og teppe for å tørke litt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s