En innholdsrik helg…

Denne helgen har det skjedd litt av hvert. På fredag kveld kom mamma på besøk for å avlere litt småtteri samt matbøtta til Rex og min gigantiske stueplante, dermed ble hel fredag formiddag/ middag brukt til vask og rydding av hus. Det trengtes så passet egentlig veldig fint at mamma kom en tur

Lørdagen begynte med frokost etterfulgt av shopping. Kristoffer overlot kredittkortet til meg og mamma før han dro på jobb. En risikabel ting å gjøre, men vi er jo så snille at vi ikke misbrukte kortet så alt for mye Fikk kjøpt inn litt stort og smått til leiligheten, blant annet ett spisebord med stoler. Passet perfekt inn i leiligheten og vi fikk endelig fylt opp litt av all stueplassen vår (ett sjeldent problem for studenter kanskje?). Etter shopping dro jeg og mamma hjem for å gå tur med mr. Rexitex. Vi gikk halveis rundt Sagevannet ca og det var en ren kosetur for Rex. Han var løs det meste av turen og minus noen små utstikkere i skogen holdt han seg for det meste på veien med god kontakt. Det krever stor konsentrasjon og oppmerksomhet på hunden for å holde en setter under kontroll i skogen, men Rex hører mer eller mindre på meg nesten hele tiden så da går det bra. Fortsetter han som i dag er det stor mulighet for fortsatt god frighet ett par dager i uken på han Han stakk bare av to ganger; en gang forsvant han inn i ett lite skogholt for å undersøke en eller annen lyd og andre gangen løp han feil vei og ble borte en stund før han kom som en kule etter. Flink hund. Kvelden ble avsluttet med wok og «Walk the line»

I dag hadde vi halvsen frokost før mamma snudde nesen hjemover og vi som ble igjen på sørlandet benyttet dagen til en rolig søndag. I dag var prøvde vi ut en ny turvei og den var knakandes fin. Opp og ned i variert skogsterreng med tydelig løype og ett fantastisk vær. Strålende sol og passelig høstvarmt. Vi jobbet med trekk i dag og Rex var råflink. Trakk jevnt omtrent hele veien (han tisser nesten i fart nå, fremfor å stoppe på annenhver busk) og tidvis dro han på skikkelig. Så vidt jeg klarte å holde igjen den lille turboen min i noen av bakkene. Fortsetter han slik blir det en sterk og dyktig trekkhund på meg etterhvert. Hurra! Endelig begynner Rex å bli den trekkhunden jeg vil ha. Vi må fortsatt jobbe litt med å holde han i gang, men det var mer enn bra nok i dag. God utvikling. Han var også formidabel på å gå bak. Det er en kommando han har lært seg nå. Ganske morro egentlig, om han går framme og jeg sier «gå bak» hopper han og snurrer han seg bak meg i noen særdeles elegante piruetter. Rare hunden:P

Vi trente også litt apport på verandaen i dag og Rex var flink i dag også. Han klarte til og med å gjøre oppgavene vanskeligere for seg selv. Han skulle nemlig hente apporten i trappen ned til verandaen, men tullet slik Rex av og til gjør og mistet den ned i gropen mellom verandaen og muren utenfor. Her er det ca 1,5 m ned fra verandaen og 0,5m ned fra muren. Gropen er lang og smal (kanskje 40 cm?), så Rex fikk seg en fin utfordring med å finne ut hvordan han skulle få dummien opp igjen derfra. Etter litt tenking og bestemt masing fra meg om at han måtte plukke dummien opp kom han seg ned i gropen og hoppet elegant opp i trappen ned til verandaen. Ett hopp som var ca 60 cm opp og i vinkel mot venstre. Han imponerer.

Livet her i sør er egentlig ganske så bra. Rex gjør som jeg vil og han virker også svært glad og fornøyd med tilværelsen. Vi finner fortsatt noen flått (ca 10 i dag+ 2 døde), men utover det er ting bra. Nå er det pizza og fotballkamp (kristoffer som styrer tven i dag) RBK- Stabekk.

Noen bilder fra dagen:

Trekkhund in action

Mellom bakkar og berg har Rex funnet ett ekorn i ett tre:)

Go`hund i go`vær

Ett lite vann vi fant på veien (og mitt forsøk på å ta selvportrett)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s