Mens våren truer med å fjerne vinteren…

Ute har det vært mildvær med regn de siste dagene. Dette fører til at hard snø blir til speilblank is og mykere snø forsvinner vekk til fordel for gjørme og vanndammer. Vinteren har knapt kommet før den forsvinner og her på Ås nærmer det seg faretruende bortpakking av ski og forberedelse til barmarkssesongen. Trist, jeg liker vinteren og har fått alt for få skiturer med Rex i vinter. Heldigvis har vi fått mye tid på ski hver for oss (takk til mamma og pappa som ivrig trener Rex i løypene).

Jeg er også glad i våren, det er ikke det. Jeg elsker tiden da snø og is smelter til fordel for lysegrønne skudd, fuglekvitter og solvarmende dager. Det er bare det at våren ikke skal komme før om minst 3 uker og det helst skal være skiføre en god måned til…

Men, mens vi venter på å se hva våren bestemmer seg for drikker jeg te og surfer nettet etter andres vinteropplevelser. Første helgen i februar gikk femundsløpet av stabelen. To av mine gamle klassekamerater var med fra start. Stig Atle måtte dessverre gi seg allerede på sjekkpunktet Drevsjø, mens Elisabeth kom seg helt i mål til en 51. plass med ett rent unghundspann. Gøy at de er med og artig at de gjør det så bra som de gjør. Stig Atle hadde uerfarne hunder og trener vanligvis i Roglandstraktene, sprengkulden ble kanskje for mye for dem denne gangen? Gøy at de var med og bedre lykke neste gang 🙂

En annen som var med var Nina Skramstad og løpet gikk visst ikke helt som planlagt for henne heller. Men hun skriver levende og godt fra løpet, så for oss vinterløse stakkarer er det god underholdning å lese om femundsløpets opplevelser. Hun har lagt ut beretningen i to deler på sin nettside, her og her . God lesing som absolutt anbefales. Nina formidler godt opplevelsene bak ett hundespann.

Vi håper på vinterretur og bedre helse, frem til da blir det te og dressurtrening (og løping på  jordene frem til gjørmen kommer der også).

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s