Bålkveld med friluftsgruppa UMB

image

I kveld har vi vært ute i skogen sammen med friluftsgruppa på UMB og fyrt bål. Bålkveld er ett konsept vi i gruppa innførte etter jul og dette var vel tredje kvelden. I dag var vi 7 stk samt Rex, ett koselig oppmøte og det ser ut til at bålkveldene er ett initiativ folk liker. Ikke at det er så rart, for hva er vel koseligere enn å sitte rundt ett sprakende bål med hyggelige mennesker mens natter senker seg over skogen?

image

Med bålet følger også litt bålmat og i dag sto pinnebrød på menyen. Pinnebrød er en fantastisk enkel måte å høyne kosefaktoren ved bål. Det er enkelt å lage og smaker fortreffelig. I dag hadde vi bare enkel deig, men putter man oppi ost, krydder eller andre spennende smakstilsetninger blir det enda bedre. Man kan også lage en søt versjon av deigen.

Oppskriften på dagens deig var omtrentlig slik:
Ca 1 liten dl olje, ca1ts salt, ett par (5-8?) dl melblanding av grovt og lyst mel, tyttemjøl og en dæsj hampmel, en pakke tørrgjær og nok vann til at deigen fats, jevn og formbar ettergod elting.
Transporteres i plastpose og ved bålet rulles en passende bit deig til en pølse som tvinnes rundt pinnen. Grilles på passende varme til brødet blir gyllent:-)

image

Rex klarte også å finne seg ett fang, så da ble kvelden komplett. En koselig kveld med god mat og mye prat om hva folk ønsket seg av aktiviteter i gruppen.
Deilig med bållukt på klær og hår:-)
Rex fikk også møtt masse nye mennesker og siden de hadde hender som kunne klappe han var han i grunn ganske godt fornøyd med det😉

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s