Introkurs kajakk…

I dag har jeg gjort noe jeg egentlig har hatt lyst til å gjøre veldig lenge; padlet havkajakk.

Friluftsgruppa på UMB hadde våttkort introkurs i dag med instruktør fra http://www.kajakkopplevelser.com/ . Vi var 12 studenter og jeg vil tørre å påstå at det var en suksess. Takket være litt NSB surr ble vi noe forsinket, men etterhvert var alle kommet frem og vi kunne starte. Første delen var en teoridel om sikkerhet, hva man bør tenke på før man legger ut på padletur og litt om hvem vi var, hva vi forventet og hva dagens kurs skulle besto i. Deretter fulgte vi opp med tørrtrening av padleteknikk (så sikkert veldig intelligent ut der vi stå i en ring og vridde på oss selv og padelårene…) og kameratredning. Så ble det kombinert lunsj og klargjøring av kajakker for vanndebuten.

Å komme seg ut i kajakken gikk fint for de fleste, men instruktøren ville ha oss til å «danse samba» (= vrikke på hofta slik at kajakken gynget fra side til side) og jeg var sekundet fra å gå i vannet allerede ved brygga. Heldigvis kunne jeg ta tak i bryggekantetn og redde meg inn med det. Like bra gikk det ikke for en av gutta på kurset, han gikk rett rundt og fikk dermed testet både badetemperturen og teorien fra land. Ingen skade skjedd og flinke studenter sørget for at han snart var på plass i kajakken igjen. Neste steget var øving på forskjellige enkle padleteknikker som rygging, endring av retning og rett frem. Vi lærte at det egentlig er midten av kroppen som skal padle, ikke armene som man gjerne tror på forhånd. Det ble en utfordring. Vanskelig å få alt til vris i riktige retninger og ikke minst at de riktige musklene jobbet. For meg gikk det bedre når vi rygget og der fikk jeg skikkelig tak, på snurringen  derimot slet jeg med å ta i like mye på begge sider og det ble litt klønete. Øvelse gjør heldigvis mester, så det ble bedre etterhvert selv om jeg enda er godt plantet på ferskingstadiet 😉

Dagens høydepunkt var kameratredning. Det kjennes regelrett litt feil å skulle vagge kanoen frem og tilbake når man vet at det betyr at i snart går rundt, med hodet godt under vannet. Instinktene er ikke helt enig i det der. Heldigvis overvinner hjernen instinkter om man vil .*svoop* og der hang jeg opp ned i vannet med beina i kanoen og huet under vann. What to do? Føltes unektelig litt ubehaglig ut, men har jo padlet litt elvekajakk i bassen tidligere og hengt opp ned der, så kom meg greit ut. Så var det kaving og basking i vannet for å få kajakken i rett posisjon slik at min kompangjong kunne hjelpe meg med tømmig av vann og stabilisering slik at jeg fikk krabbet og kavet meg opp i kajakken igjen. Gikk i grunn ganske greit og badetemperaturen i indre Oslofjord er absolutt fin i disse dager:)

En dukkert var i grunn ganske digg. Eneste skåret i seiersgleden over å ha bestått «ildprøven» var at mitt høyt elskede «olympiaparken»-pannebånd forsvant ned i havets dyp :`( Beste pannebåndet jeg har hatt, bittert at jeg var klønete nok til å miste det…. Får prøve å se om jeg kan finne meg ett som ligner.

Fikk prøve meg på egenredning også, det fungerte heller dårlig og selv med hjelp var det ett realt kav før jeg kom meg opp i en kajakk  halvfull av vann. Kajakk med vann i er veldig ustabilt og det var halvekkelt å padle de få meterne inn til land slik at vi kunne finne en pumpe å tømme kajakken med som fungerte ordentlig.

En artig dag på kurs, havkajakk er akkurat like bra som jeg trodde på forhånd og ser man bortifra at jeg har ett godt stykke igjen før jeg skal padle alene vil jeg si at jeg lærte en god del. Håper det byr seg nye padleanledninger snart 🙂

Etter padling ble det vafler hjemme hos meg, takk til snill mor som villig åpnet både hus og vaffeljern 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s