Høsten er her…

Da er sommeren over og jeg har fått oppleve fjellet fra sen vår til tidlig høst. Gøy å få se utviklingen over så lang tid  i naturen, skjønner hvorfor Lars Monsen gjorde sin Nordkalotten 365 tur.

Rex har vært en uke på jakt, og i dag drar vi av sted for en uke til i svenske fjell.Venter bare på å bli plukket opp av pappa med bil og dyr 🙂  Rapportene sier at Rex stort sett var veldig flink, men tenderte til å ville reise fuglen selv. Han fikk iallefall løpt fra seg litt og prøveprosjektet med smålubben hund på tur før jakta fungerte topp. Hunden jeg fikk hjem igjen var bare normalt slank, og ikke ett slikt beinrangel som jeg pleier å få med hjem fra jakta. Men sårbein og stiv, ja det var han. Mamma og pappa kom tilbake fra jakt forrige lørdag og Rex måtte nesten bæres ned trappa og bort til busken for å gå på do hele helgen. Stakkaren syntes litt synd på seg selv og sine såre bein.

Mens Rex var på jakt passet jeg på gamlemor Shana som ikke lenger er sprek nok til å være med på fulle uker med jakt her hjemme. Vi hadde en koselig uke der Shana passet på en halvsyk Sigrid (influensa) og fikk oppleve litt av livet som studenthund. Hun måtte jo være med både hit og dit som Rex pleier. Blant opplevelsene var en flott 3 timers tur langs Akerselva som starten på høsten og vinterens prosjekt: Jotunheimstien etappevis med Friluftsgruppa til UMB. Jeg har jo lenge hatt lyst til å ta denne turen, men stadige forsøk har endt med manglende gjennomføring. Omsider er vi i gang. Det var en god gjeng som var med på tur og flere virket gira på å være med på hele prosjektet. Morro om vi omsider får det til! 🙂 Har lagt opp ruta i sommer, så får vi håpe dette går. Planen er å avslutte med en uke på tur til sommeren der vi avslutter med å gå over Beseggen. Så om dette går i boks, blir det nok en egen følgetong fra denne turen i bloggen vår.

Utover det har jeg siden sist vært på hovedutferd med masteren til Bodø. 10 dager med farting rundt omkring i Nordland der vi lærte om ulike problemstillinger tilknyttet naturforvaltningen i praksis.Det var en lærerrik og morsom tur der vi fikk ett innblikk i hvordan den virkeligheten vi snart skal ut i egentlig ser ut. Lærerrikt og bra. Avsluttet med to dager på Røst og man kan ikke annet si enn at den var ett vakkert sted. Fikk sett både sel og flere spennende fugl.

Jeg har nesten flyttet tilbake til Ås, men har så mange ting jeg skal at jeg farter hit og dit enda. Hatt en uke på GiSkurs nå før det i dag blir jakt. Om en uke er vi tilbake til hverdagen. Inntil da: Skitt jakt!

Reklame

3 tanker på “Høsten er her…

 1. Røst var ganske fint da vi var der, men litt grått innimellom 🙂
  Jeg skriver bare 30 poeng jeg også, men viktig viktig: var bare juni som var feltarbeid. Alt annet har vært andre ting.
  Vi skal prøve å være flinkere med bloggoppdateringene etterhvert som høsten og hverdagen kommer tilbake. Er jo litt gøy at vi faktisk har noen som leser også :=)

  Jakta gikk fint, litt varierende med fugl og tidvis vanskelige forhold med regn og vind for hundene. Men en flott uke og jeg fikk skutt min første fugl 🙂

 2. Røst er fint! Men grått? :p
  Du har iallefall nok feltarbeid i forbindelse med denne masteren, jeg har ikke halvparten så mye planlagt – men så skriver jeg jo bare en 30poengs oppgave. Hehe.

  Keep updatin’ the blog, jeg hadde nesten glemt den før høsten og jakta bringte meg tilbake til tanken om å sjekke bloggen hos friluftshund dått nett!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s