Travle, ikke jaktende dager…

Livet som masterskrivende student er rart. Tiden blir borte uten at man helt får med seg at den har vært der.

Alle fuglehundeiere vet vel at jaktstart var på mandag. Rypebestandene varierer rundr omkring i både norge og sverige, men man kan vel tørre å påstå at det generelle inntrykket er svake bestander med lite fugl i år. Skogsfuglen har det vel noe bedre enn rypa, men selv om enkelte områder har bra med fugl er det stort sett fuglefattig i år. Årsaken er vel flere. Smågnager år i fjor gir godt med predatorer i tilegg til at de klimatiske faktorene heller ikke har vært helt på fuglenes side med ruskevær og kuldeperioder sent på våren. Naturlige svingninger slår vel også til.

For oss med firbeinte kamerater er jo høstukene helt spesielle, men i år har vi det fortrinn at vi kan få mye ut av ukene selv uten våpen. Om man har en hund som trenger å skjerpe dressuren sin litt er vel dette riktige høsten å gjøre det på. Legg igjen kruttet hjemme og fokuser heller på hundetreningen, eller hold igjen noen skudd ekstra i år. Det beste hadde vel vært å gi fuglene helt fri fra stresset løse hunder bringer med seg, men det klarer iallefall ikke jeg når jeg vet hvor glad Rex blir av å finne dem;-)

Denne uken skulle han egentlig vært med pappa på jakt, men det ble droppet til fordel for dressur. Vi har trent en del apport denne uken og han er flinkere enn han har vært noen gang før tør jeg påstå. Kanskje vi kan klare å ta et apportbevis før han blir pensjonist? He he, det hadde vært noe.

Kos dere med høstvakre fjell og hundetrening, la rypene fly en gang ekstra i år;-)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s